Sveikinam visus su sezono satidarymu! Nuo šiandien galima jau legaliai žvejoti kiršlius. Va sėdžiu sau darbe ir mąstau, kad, vis dėlto, tai žuvis, kažkada buvusi mūsų svajonių objektu. Juk būtent jie paskatino keliauti, domėtis šiauriniais kraštais. Ėch, smagu buvo traukti taparus Urale… Kaip mes tada važiuodami krykštavom: “Nors vieną 50 cm!”. Visai smagu buvo ir Timane, jei jie nekibdavo inkaruojantis metimo metu… Džiaugiamės turėję galimybę susipažinti su Putoranų didžiapelekiais.

Nors būtent ši žuvis mus pastūmėjo į šiokį tokį išpuikimą (gėda, bet taip jau yra ir dėl to atsiprašom), be jos mes būtume pražuvę. Juk jie buvo pagrindinis mūsų maistas. Mmmmmm, kiršlių užkepėlė su grybais… Nieko nėra skaniau. Nieko. Juk naudojome patį geriausią, visur plačiai pripažintą prieskonį – alkį.

Tad linkiu visiems laimingo naujojo sezono ir lai kiekvienas sugauna ne po vieną “sorokovniką”.

P.S. Pirmadienį įmesiu vakarykštės žūklės ir sezono atidarymo nuotraukas. o kol kas Donato įspūdžius galite paskaityti čia.

2 COMMENTS

    • Labas 🙂 Hmh.. senokai nieko nebuvo. Po lašalų beprotybės žvejojom labai mažai. Žinoma, su lašalais daug visokių dalykėlių yra. Ir jau klasikines moškes pradėjom raišioti, trumpoms kelionėms ruoštis. Yra ką papasakoti, tai tuoj va ir įdėsiu ką įdomaus 🙂

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.